projects

Home      Werk      CV      Projecten       Blog      Links      Contact                                                                                  

Projecten

TwinSed

Samenwerking met Diana Scarborough (UK)

TwinSed is een samenwerking met Diana Scarborough. Ik deze samenwerking wisselen we ansichtkaarten uit. Elke maand starten we allebei met een aantal kaarten. Op de 15e versturen we de kaarten naar de ander en maakt de ander ze af. Het project is gestart in mei 2013 en beëindigd in december 2019.

twinsed_1
twinsed_2
twinsed_3
twinsed_4
Voor meer informatie klik hier

Thuis - Het huis van mijn jeugd

Dit project gaat over het huis van mijn jeugd. Kunstenaars zijn gevraagd om aan de hand van deze titel een box vorm te geven. De boxen stonden 3 weken lang bij mensen thuis in een deelgemeente van de gemeente Zeevang. In de weekenden was het mogelijk om de boxen te bezichtigen. Tijdens het bezichtigen van de boxen werden er ook gedichten voorgedragen.Voor meer informatie, klik hier


Organisatie: Stichting Kunstzee, Zeevang

Projectdatum: 2011

Das Schwarze Revier Revised

Heinrich Hauser heeft in 1929 het Ruhrgebied gefotografeerd. Hij heeft het project de titel Das Schwarze Revier meegegeven. Tijdens mijn bezoek aan Zollverein in Essen heb ik deze tentoonstelling gezien. Bij de tentoonstelling was een weekkalender verschenen met de foto's van Heinrich Hauser. Deze foto's zijn de inspiratiebronnen van dit project. Op maandag sloeg ik de kalender om. De foto van die week, was het startpunt voor een schilderij dat op zondag afgerond was.
SchwarzeRevier_wk1
SchwarzeRevier_wk5
SchwarzeRevier_wk19
SchwarzeRevier_wk26
Meer informatie over het project, kun je hier vinden


Projectdatum: 2011

Sojourn in White

Projectomschrijving:
In dit project wordt een internationale mulit-disciplinaire diagloog aangegaan tussen drie actieve kunstprofessionals. De tentoonstelling is gecureerd door de Australische Claire Watson, zelf ook kunstenaar en tentoonstellingmaker. Claire heeft twee kunstenaars geselecteerd voor een samenwerking die resulteert in de tentoonstelling Sojourn in White. De Iraanse kunstenaar Behrouz Rae en de Nederlandse kunstenares Ilse van den Berk werden geselecteerd tijdens een werkperiode bij Saksala ArtRadius in Haukivuori, Finland.

Ondergedompeld in een witte sneeuwomgeving, waren ze bezig met het creŽren van nieuw werk waarin de ervaringen van de omgeving onderzocht werden.

Van Den Berk is een abstracte schilder, terwijl Rae een multi-media artiest is. Samen zijn zij vertrokken op basis van de dominante schaduw van de Finse winter: wit. Van wit wordt kleur geboren. Van Den Berk en Rae zijn verbonden door een interesse in het verkennen van dit achromatische thema door middel van creatieve uitdagingen. In de komende weken zullen beide kunstenaars hun praktijk verder uitbreiden met deze nieuwe invloeden.

Je kunt meer informatie vinden op de website van Saksala ArtRadius

Projectdatum: 2008